01

Nábor

Chcete se stát pražským strážníkem? Tady najdete všechny potřebné informace.

05

Najdi svého strážníka / vozidlo

Zde můžete najít Vašeho okrskáře, nebo zjitit, zda bylo Vaše vozidlo odtaženo

02

Tiskové zprávy

Přehled tiskových zpráv

06

Změna termínu projednání přestupku

Zde si můžete přeobjednat termín pro projednání přestupku.

03

Pražský strážník

Aktuální číslo a archiv časopisu Pražský strážník

04

Pohledávky

Byla Vám uložena pokuta tzv. na „složenku“ a nejste si jisti, zda jste pokutu v řádném termínu zaplatili?

Děkovné dopisy duben 2023

Dobrý den, chtěl bych touto cestou poděkovat kolektivu policistů z útvaru MP Taxi v  Lahovičkách a ocenit jejich práci. Minulý týden mi při placení taxikář odmítl vrátit poměrně vysokou částku peněz, takže jsem taxi raději opustil a celý incident vzápětí včetně SPZ nahlásil. K mému překvapení mě z oddělení kontaktovali hned následující večer tím, že se řidiče podařilo vypátrat a částku vymoci. Jednali rychle a profesionálně a proto věřím, že jejich práce zaslouží ocenění. Takhle by určitě měla vypadat veřejná služba městské policie. Ještě jednou děkuji. Jiří S.

Dobrý den, 4. dubna ráno mi došel benzin a strážníci „Habr 70“ mi velmi pomohli. Kreativně vyřešili, jak dostat benzin z kanystru do nádrže, když mi chyběla hadička. Tímto moc děkuji a jsem moc ráda, že zaměstnáváte tak ochotné a schopné lidi! S pozdravem Denisa H.

Dobrý den, dnes dopoledne se mi stala nehoda – v krytém parkovišti jsem najela na obrubník a zůstala tam viset.  Nešťastná a zoufalá jsem zastavila auto městské policie. Strávili se mnou víc než hodinu a zkoušeli, jak dostat auto ven. Nakonec se jim to povedlo, a proto jsem je poprosila o jména, protože jsem tak ochotné lidi ještě nepotkala. Ještě jednou moc a moc děkuji za pomoc. Jana S.

Dobrý den, 6. dubna v cca 14:00 k nám přijela hlídka MP ve věci sundání "botičky" z auta WV Golf černý v ulici Bachova. Ještě jsem se snad nesetkal s takto vstřícnými a sympatickými policisty, jako byli oni dva. Absolutně neměli potřebu se chovat autoritářsky či arogantně. Někteří kolegové by se od nich měli hodně co učit. Předpokládám, že pochval chodí méně nežli stížností, proto Vás prosím o její vyřízení. Děkuji Vám. S pozdravem Ondřej J.

Dobrý den, 13. dubna se u nás v Komunitním centru Senior fitnes v Uralské ulici v Praze 6 konala dohodnutá přednáška v rámci Metodického programu pro občany, seniory a ZTP. Naši účastníci jsou z řad seniorů a byla vynikající účast i reakce na besedu na témata PREVENCE PŘEPADENÍ a PREVENCE OSOBNÍHO BEZPEČÍ. Chtěla bych vám proto poděkovat za Senior fitnes, z. s., že děláte tuto smysluplnou a záslužnou činnost. Děkujeme. S přátelským pozdravem Zuzana R.

Dobrý den,  dne 24. 4. 2023 jsem cca okolo 16.30 řešil v Praze 6 problém s parkováním cizího vozidla na vodorovné značce V13, v jehož důsledku jsem měl blokován vjezd do garáže. Hlídka městské policie přijela velmi rychle a po krátké diskusi začala zjišťovat, komu vozidlo patří a organizovat odtah. Poté, co majitel autoservisu v ulici zjistil přítomnost hlídky a informoval, že má od vozidla klíče, přičemž vozidlo mělo technickou závadu, ale bylo mobilní, sami strážníci obratem nabídli pomoc a pomohli odtlačit vozidlo do servisu. Chci poděkovat za rychlý, vstřícný, konstruktivní a skutečně pomáhající přístup strážníka s číslem 3380 a jeho kolegyně (v tom fofru jsem si nezapamatoval její osobní číslo) vůči všem zúčastněným. Skvělá práce s lidským  “neúředním” přístupem – je fajn vědět, že ve sboru jsou strážníci s takovým přístupem. Děkuji. S úctou Ing. Martin B.

Vážený pane řediteli, dne 26. 4. 2023 okolo půl čtvrté odpoledne jsem v ulici Kardausova v Praze-Dolních Měcholupech zjistila defekt na pravém zadním kole mého vozu. V blízkosti bylo několik lidí, kteří viděli, v jaké jsem situaci, avšak procházel okolo strážník Městské policie Praha, kterého jsem se rozhodla oslovit a požádat o radu. Tento strážník mi velice ochotně nejen poradil, ale i pomohl. Neváhal a kolo mi vyměnil za rezervní, díky čemuž jsem mohla pokračovat v jízdě. Ráda bych tímto poděkovala panu strážníkovi s číslem 2581, jehož chování a jednání bylo naprosto profesionální a lidské, a s Vámi se podělila o tuto mou zkušenost. Díky takovýmto strážníkům získává celý Váš sbor dobrou pověst. Vážím si práce Městské Policie Praha a ještě jednou moc děkuji panu strážníkovi za jeho ochotu a pomoc. S přáním mnoha úspěchů Nikola Š.

Mapa obvodních ředitelství Městské policie hl. m. Prahy