01

Nábor

Chcete se stát pražským strážníkem? Tady najdete všechny potřebné informace.

05

Najdi svého strážníka / vozidlo

Zde můžete najít Vašeho okrskáře, nebo zjitit, zda bylo Vaše vozidlo odtaženo

02

Tiskové zprávy

Přehled tiskových zpráv

06

Změna termínu projednání přestupku

Zde si můžete přeobjednat termín pro projednání přestupku.

03

Pražský strážník

Aktuální číslo a archiv časopisu Pražský strážník

04

Pohledávky

Byla Vám uložena pokuta tzv. na „složenku“ a nejste si jisti, zda jste pokutu v řádném termínu zaplatili?

Tiskové zprávy

Sledujte náš instagram

Děkovné dopisy leden 2023

Dobrý den, touto cestou, bych chtěla moc poděkovat všem příslušníkům městské policie pro Prahu 12, kteří mi zachránili to jediné, co na světě mám, a to šestiletého psa, který se mi v odpoledních hodinách vytrhl z obojku, díky občanům, kteří mají zapotřebí stále bouchat petardy. Pes je nemocný, má epilepsii, špatnou štítnou žlázu a užívá ráno i večer léky. Jsem naprosto dojatá profesionalitou, přístupem k  problému a chováním Vašich zaměstnanců vůči člověku v tísni. Jsem velice překvapena, že se v  dnešní době ještě najdou lidé, jako jsou oni. Moc děkuji za pomoc, velice si toho vážím. Šťastný nový rok 2023, hlavně všem zdravíčko. Martina K.

Vážená paní Seifertová, obracím se na Vás s prosbou o poděkování vaším strážníkům. V poslední době jsem bohužel několikrát musela požádat městskou policii o pomoc, protože mé parkovací místo v  Malátově ulici v Praze 5, které mám vyhrazeno jako držitelka ZTP, bylo obsazené. Je to pro mne vždycky velice nepříjemný pocit. Člověk si připadá jako žalobník, protože následuje odtažení cizího vozidla. Navíc si vždycky víc než kdy jindy uvědomím, jak jsou mé fyzické možnosti limitované a to je hodně neradostné. Velkou pomocí je v takové chvíli  ohleduplnost a laskavé jednání ze strany příslušníků městské policie. Až dnes, kdy se situace znovu opakovala, jsem si to v plné míře  uvědomila a zapsala si jejich identifikační čísla. Jedná se o strážníky s čísly 3311 a 2431. Moc vás prosím, vyslovte jim i vy mé poděkování, protože si to opravdu zaslouží. Naplňují se vším všudy  heslo  "Pomáhat a chránit". Srdečně děkuji PhDr. Milica P.

Dobrý den paní ředitelko, jménem spolku TJ Sokol Horní Počernice Vám chci poděkovat za velmi účinnou spolupráci při zajištění bezpečného průběhu Novoročního běhu Horními Počernicemi, který se konal 1. 1. 2023 v dopoledních hodinách. Zabezpečení průběhu na kritických úsecích běhu bylo kladně komentováno nejen pořadateli, ale i samotnými běžci. Přeji Vám i MPP klidný a úspěšný nový rok 2023 a těším se na další spolupráci, Ing. Jindřich Jukl, předseda TJ.

Dobrý den, chtěla bych moc poděkovat hlídce z Prahy 4, která mi pomohla se ztracenou kabelkou. Bylo to v pátek 6. 1. 2023 kolem 14h na Budějovické u nákupního centra DBK. Také tímto moc děkuji nálezci, který se zachoval opravdu příkladně, ale hlavně v dnešní nelehké situaci opravdu skvěle. Ještě se, bohudík, najdou poctiví lidé. Přeji všem takové spoluobčany. S úctou Jana M.

Dobrý večer, pane Sabole, i když toto není mým zvykem, a vlastně je to dnes premiéra, tak přístup a profesionalita vašich kolegů, mě přinutila k tomu, napsat tuto pochvalu. Dnes (26. 1.) ve 21:19 jsem volala na centrální číslo MP s problémem, který tu řešíme v Padovské ulici dlouhodobě – stání na žluté čáře a blokace případného vjezdu popelářských/hasičských vozidel. Hlídka přijela cca ve 21:27, a jelikož jsem byla zrovna venku se psem, strážníky jsem potkala. Oslovila jsem je tedy s tím, že jsem to byla já, kdo je volal a popsala jim celou situaci, která se neustále opakuje. Možná jsem na začátku nebyla nejmilejší, protože stejné auto jsem tu řešila během jednoho týdne už 3x, nicméně jejich vstřícné, klidné a profesionální chování mě přesvědčilo o tom, že oni opravdu dělají, co mohou. Líbilo se mi i to, že mě jen neodbyli, ale celou situaci se mi snažili nejen vysvětlit, ale i popsat možnosti a pravomoci, které mají. Byla bych proto velice ráda, kdybyste mým jménem kolegům pochvalu předal. Určitě by zasloužili i nějaké motivační poděkování. Takoví strážníci dělají dobré jméno Městské policii hl. m. Prahy. Mohu se spolehnout, že kolegové pochvalu obdrží? Přeci jen, každá pochvala udělá hezčí den. :) Moc děkuji. S pozdravem Ing. Klára H.

Mapa obvodních ředitelství Městské policie hl. m. Prahy