01

Nábor

Chcete se stát pražským strážníkem? Tady najdete všechny potřebné informace.

05

Najdi svého strážníka / vozidlo

Zde můžete najít Vašeho okrskáře, nebo zjitit, zda bylo Vaše vozidlo odtaženo

02

Tiskové zprávy

Přehled tiskových zpráv

06

Změna termínu projednání přestupku

Zde si můžete přeobjednat termín pro projednání přestupku.

03

Pražský strážník

Aktuální číslo a archiv časopisu Pražský strážník

04

Pohledávky

Byla Vám uložena pokuta tzv. na „složenku“ a nejste si jisti, zda jste pokutu v řádném termínu zaplatili?

Děkovné dopisy listopad 2022

Vážený pane řediteli, dovolte, abych touto formou vyjádřil poděkování za významnou pomoc, které se nám dostává ze strany strážníků Městské policie Praha, okrsková služebna V Korytech (Praha 10). V posledních několika týdnech se správa areálu Záběhlického zámku na přilehlých komunikacích (zejména v ulici Za Potokem, Praha 10, Záběhlice) potýká s porušováním dopravních předpisů: jde o nerespektování zákazu vjezdu (mimo dopravní obsluhy) a také o parkování vozidel porušujících zákaz vjezdu. Díky svědomité práci strážníků okrskové služebny V Korytech se postupně daří situaci normalizovat a obnovovat řádnou průjezdnost ulice Za Potokem. Děkuji a srdečně zdravím Ing. Tomáš F., správa objektu Záběhlický zámek.

Dobrý den, chtěli jsme touto cestou moc poděkovat za příkladný zásah dvou strážníků z obvodu Praha 14, v ul. Bouřilova, ve středu 2. 11. 2022 v době mezi 12. a 14. hod. Naše 81letá maminka pronajímá zde na Černém Mostě malý byt, který má z dědictví, kdy nájemné jí slouží jako přilepšení k důchodu. Bohužel se z nájemníků postupně vyklubali nepřizpůsobiví neplatiči a nechtěli byt opustit, přestože nájemné už tou dobou 3 měsíce vůbec neplatili a nájemní smlouva jim skončila. Spolu s bratrem jsme tedy museli mámě pomoci v nelehkém úkolu vystěhování těchto nepřizpůsobivých nájemníků. Protože ani právní ani věcné argumenty na vystěhovávané nájemníky nepůsobily, maminka přivolala hlídku strážníků MP z obvodu Praha 14. Tito dva pánové se nejprve seznámili s dokumentací, s právním a věcným stavem a poté naprosto profesionálním a korektním způsobem neplatičům vysvětlili, že mají byt opustit. Následně dohlédli na smírný a klidný začátek vystěhovávání a v druhém sledu i na závěr celé akce. Díky jejich profesionálnímu přístupu a autoritě bylo dosaženo právně příznivého stavu, kdy jsou nepřizpůsobiví z bytu pryč. Ještě jednou jim oběma moc děkujeme a přejeme hodně podobných úspěchů ve Vaší práci. S pozdravem Petr Ch., Praha 5.

Dobrý den, ráda bych Vám tímto poděkovala za pomoc při zajištění bezpečnosti na přechodech nad cca 120 dětmi s jejich rodiči/prarodiči/dospělými během lampionového průvodu dne 12.11. Přeji Vám pohodový den a doufám, že i příjemný zbytek roku, a určitě jsou na další průvod, pro někoho i bloudění, zvány děti, rodiče/prarodiče… strážníků naší městské části. Krásný den. Za Sousedy z Hutí
Veronika P.
Vážený pane řediteli, dovolte mi touto cestou Vám a dále všem strážníkům Městské policie hlavního města Prahy poděkovat za součinnost při zajištění ochrany veřejného pořádku, zdraví a majetku na území hlavního města Prahy v rámci všech nahlášených shromáždění a kulturních akcí v hlavním městě Praze, které se konaly dne 17. listopadu 2022 u příležitosti oslav státního svátku Dne boje za svobodu a demokracii. Zvláštní poděkování patří vedoucí centrálního operačního střediska Mgr. Romaně Melcherové, která byla přítomna na řídícím štábu velitele opatření, za její aktivní přístup během celého bezpečnostního opatření. S pozdravem plk. Mgr. Petr Matějček, ředitel Krajského ředitelství policie hl. m. Prahy.

Dobrý den, jsem paní učitelkou na ZŠ v Praze - Kolodějích. Dne 16. 11. jsme měli MP organizovanou akci na téma Dopravní výchovy. K nám do třídy přišel úžasný člověk, policista s číslem 1565. S dětmi moc pěkně a aktivně probíral jejich bezpečí jako chodců a zejména cyklistů, neb se pohybují kolem desátého roku věku. Pan policista nadchnul děti i mne, která jsem též se zaujetím naslouchala. Ještě jednou díky za takové akce organizované městskou policií a perfektní výběr člověka pro komunikaci s dětmi.  Přeji Vám ve Vaší práci hodně sil a jen vše dobré. P. učitelka Iva.

Dobrý večer, chci poděkovat posádce vozu MP Praha 6, která mi ohlídala můj nezamčený automobil. Omlouvám se za svou neopatrnost. Stalo se to 9. 11. mezi 17:30 -17:45, v ulici Na Kocínce Praha 6. Přeji, pokud to půjde, dobré dny. S pozdravem Radvan P.

Vážený pane řediteli, dovolte mi, abych touto formou vyjádřil podě¬kování dvěma vaším strážníkům za rychlou, profesionální práci. Pravidelně realizujeme natáčení s Českou televizí v divadle Semafor a přenosová technika musí parkovat v daném pořadí před divadlem. Jen díky dvěma vaším strážníkům se podařilo akci perfektně a hlavně rychle vyřešit. Jednalo se o strážníky se sl. čísly 0923 a 1428. Děkuji vám a zdravím. Mgr. Václav H.
Dobrý den, touto formou bych rád vyjádřil poděkování a pochvalu za náš tým Maventis i za soukromou kliniku City MED s.r.o. pro Jiřího K. (obvodní ředitelství Praha 15 - služebna Uhříněves), za vyčerpávající a velice přínosné školení základů "krizové komunikace" a "následné řešení krizové situace", vše dle legislativních norem. Školení proběhlo minulý měsíc a všichni naši zaměstnanci si přednášku velice chválí a děkují. Školení bylo provedeno nad rámec volného času a skvěle reprezentuje Vaši důležitou a potřebnou práci. S pozdravem, Michael M. DiS., jednatel, Maventis s.r.o.
Dobrý den, rádi bychom vyjádřili díky a pěli chválu na paní policistku, která již dlouho slouží v okrsku (ulice) Bělohorská. Zachránila nás v relativně banální ovšem svízelné situaci svým věcným a velmi vstřícným přístupem a navíc neuvěřitelnou manuální zručností. Děkujeme. S pozdravem Romana K.

Vážený pane řediteli, ve dnech 21. - 22. 10. 2022 se uskutečnilo cvičení výstavby protipovodňové ochrany hl. m. Prahy Radotín 2022, jehož cílem bylo prověření schopnosti aktivovat a koordinovat složky zajišťující výstavbu mobilních prvků protipovodňové ochrany hl. m. Prahy a další činnosti s tím spojené. V souvislosti s tímto cvičením Vám, pane řediteli, děkuji za zajištění splnění cílů vyplývajících z Plánu provedení cvičení Radotín 2022, kterých se Městská policie hl. m. Prahy příkladně zhostila. Zároveň Vás chci požádat o předání mého poděkování i všem pracovníkům Vámi řízené organizace, kteří se na cvičení aktivně podíleli. S pozdravem MUDr. Zdeněk Hřib, primátor HMP.

Dobrý den, při mém kolapsu s autem, kdy mi bohužel došla nafta (poprvé a doufám, že i naposled), u mě hned zastavili dva strážníci městské policie. Bohužel nevím jejich jména, ani z jaké přesně byli stanice, ale tento kolaps se stal 30. listopadu na křižovatce z městské části Praha - Křeslice směr Praha - Háje v čase cca 7:45-7:55hod. Pánové zastavili, ochotně mi pomohli s odstavením auta a nabídli pomoc s dovozem nafty. Dojeli na nejbližší benzínovou pumpu, počkali na mě a zase odvezli zpět k autu. Pomohli mi auto zprovoznit a počkali dalších pár minut, zdali je vše v pořádku a není to jiná závada. Děkovala jsem na místě, ale byla bych ráda, kdyby se moje poděkování dostalo k nadřízenému a vedení těchto strážníků. Děkuji za pomoc, ochotu a přes veškeré peripetie za milost a vstřícnost. Lidí jako Vy si neskutečně vážím. Budu ráda, když se mé poděkování dostane i těmto dvěma neskutečně skvělým strážníkům. Ještě jednou díky, pánové! :) Krásný den a pohodové prožití vánočních svátků přeji Všem. Veronika Ch.

Mapa obvodních ředitelství Městské policie hl. m. Prahy