01

Nábor

Chcete se stát pražským strážníkem? Tady najdete všechny potřebné informace.

05

Najdi svého strážníka / vozidlo

Zde můžete najít Vašeho okrskáře, nebo zjitit, zda bylo Vaše vozidlo odtaženo

02

Tiskové zprávy

Přehled tiskových zpráv

06

Změna termínu projednání přestupku

Zde si můžete přeobjednat termín pro projednání přestupku.

03

Pražský strážník

Aktuální číslo a archiv časopisu Pražský strážník

04

Pohledávky

Byla Vám uložena pokuta tzv. na „složenku“ a nejste si jisti, zda jste pokutu v řádném termínu zaplatili?

Tiskové zprávy

Sledujte náš instagram

Děkovné dopisy srpen 2022

Dobrý den, ráda bych tímto chtěla poděkovat strážníku Filipovi K. z okrskové služebny MP Dolní Chabry, za jeho profesionalitu a celkově důsledný a vstřícný přístup během našeho setkání. Volala jsem na místní policii v Praze 8 - Dolní Chabry ohledně incidentu se sousedem. Soused se choval hrubě, vyhrožoval mi asi v představě, že může opakovaně šikanovat 81letou sousedku, jako jsem já. Pan strážník přijel bez prodlení, rychle si ověřil události a promluvil se sousedem. Přistupoval k případu profesionálně, důkladně a trpělivě. Jeho porozumění, ale i celkové jednání pro mě v této náročné chvíli mnoho znamenalo, a to vzhledem k tomu, že si uvědomuji, jak náročnou a nebezpečnou práci vykonává a jak obtížné situace musíte řešit. Ne vždy se člověk setká s tak vlídným a chápavým člověkem. S pozdravem a přáním hezkého dne Ing. Alena O., Praha 8.

Dne 10. 8. 2022 bylo zdejší součástí prováděno operativní šetření za účelem vypátrání osoby v  celostátním pátrání na podkladě předchozího souhlasu Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 2 dle ust. § 76 odst. 1 trestního řádu. K vypátrání osoby velkou měrou přispěla hlídka Městské policie

hl. m. Prahy IRIS 40 (dále jen hlídka MP), konkrétně strážník s identifikačním číslem 3024 a strážník s  identifikačním číslem 2248, zejména jejich výborná místní a osobní znalost prostředí. Hledaného dobře znali a přesně věděli, kde přespává. Ze strany hlídky MP nám bylo nabídnuto, abychom je služebním vozem následovali k místu, kde se hledaný nachází. Dále nás strážníci dovedli až ke konkrétnímu stanu, kde podezřelý skutečně bydlel. S  tímto byly z naší strany provedeny potřebné úkony a ve spolupráci s hlídkou MP byl hledaný odveden až k našemu služebnímu vozu a dále eskortován. Tímto výše uvedené hlídce velice děkuji za ochotu a  iniciativu. Por. Ing. Martin M., Obvodní ředitelství policie Praha 1.

Vážený pane Šustere, srdečně Vás zdravíme z našeho Klokánku. Chtěla bych moc vyzvednout práci našich dvou okrskářů ve Štěrboholech, a to paní Jany Zelenayové a pana Milana Podhorného, kteří nám vždy pomohou, když u nás v Klokánku nastane situace, na kterou sami nestačíme, například agresivní rodič pod vlivem omamných látek. Navíc společně s panem Radimem Antlem a dalšími strážníky z MP, jejichž práci bych touto cestou také chtěla vyzvednout, organizují pro naše děti pravidelné opékání vuřtů, ve svém volnu pomáhali kopat a odvážet hlínu na zahradě Klokánku, abychom mohli postavit nový herní prvek, pomáhali při potravinové sbírce a to finančně i osobně. Pokud nám chybí pro děti nějaké věci, vždy je pan Antl ve spolupráci s ostatními strážníky či motorkáři zajistí, např. holicí strojek pro 18letého chlapce, kopačky pro dva menší chlapce a takhle bych mohla pokračovat dál a dál. Naše děti mají výše zmíněné strážníky velmi rádi. Vždy, když je vidí, utíkají k nim a hned se s nimi dají do rozhovoru. Většinou je to každé ráno u přechodu, když jdou děti na autobus do školy. Když to zkrátím, jsme moc rádi, že je tady všechny máme a vždy se na ně můžeme kdykoliv obrátit s vědomím, že nám pomohou. S pozdravem Petra V.

Vážený pane řediteli, vážená paní Roháčková, tímto vám chci poděkovat za součinnost při vyklizení bytu na adrese Lysinská. Strážníci odvedli profesionální práci a velice nám pomohli při naší práci. Jsme rádi, že s vámi můžeme spolupracovat a také bychom rádi strážníkům poděkovali osobně, je to, prosím, možné? Děkuji a přeji hezký den. Mgr. Lucie H., Správa bytových objektů Praha-Modřany.

Vážený pane řediteli MP Praha, jsem dlouholetým obyvatelem obce Praha-Kolovraty, která leží na území Praha 10. Bydlím s rodinou v rodinném domku v přímém kontaktu s dětským hřištěm "Na Skále", ulice U Vodice. Mezi oběma objekty je chatrný drátěný plot kombinovaný s plochými prkny. Když jsme se v roce 1999 nastěhovali, bylo hřiště označeno tabulkou MU Kolovraty s textem "Určeno pro rodiče s dětmi do 10 let". V tomto smyslu hřiště také fungovalo, dopoledne občas přišla skupina dětí z místní mateřské školky v doprovodu učitelek. Odpoledne přicházeli občas rodiče s malými dětmi. Tento režim fungoval bez problému asi 3 roky. Pak se situace začala rychle měnit, protože zejména večer a v noci začaly na hřišti "účinkovat" skupiny výrostků, kteří požívali alkohol a zřejmě (soudě podle agresivního chování) také drogy. Tyto noční excesy nejen že silně rušily noční klid, ale také občas ohrožovaly i nás a zařízení domu. Přes plot občas přeletěly prázdné lahve od alkoholu, kameny, obaly od cigaret a jídla. Samozřejmě jsme si pravidelně stěžovali na MP Kolovraty a Uhříněves, kteří se nám snažili v rámci jejich možností pomoci, ale jejich pravomoci jsou omezené. Poslední incident se odehrál v nočních hodinách dne 20. 7. 2022, kdy došlo ke konfliktu mezi příslušníky MP Praha a skupinou agresivních výrostků (chlapců a dívek). O této události jste byl zřejmě v hlášení zasahujících policistů informován, protože na místo musely být přivolány posily. Skupina mladých se chovala agresivně, policisty urážela, zejména dívky na policisty řvaly a sprostě jim nadávaly. Chtěl bych touto cestou zasahujícím příslušníkům MP Praha poděkovat za zvládnutí této nelehké, hysterické a nebezpečné situace. Bohužel bez zásadního postoje MU Kolovraty a dalších orgánů k řešení situace na hřišti "Na Skále" nedojde, protože tento stav trvá už řadu let. Zatím musíme počítat s tím (a to platí i pro MP Praha), že tyto incidenty se budou opakovat. Ještě jednou děkuji za pomoc, kterou nám MP Praha poskytuje. PhDr. Bedřich M.

Vážení, ráda bych poděkovala motorizované hlídce MP v Praze 20 za součinnost, spolupráci a dohled v  naší ulici V Slavětíně. V současné době jsme spolu se sousedy v naší ulici zaznamenali zvýšený počet cizích osob, které se v průběhu noci pohybují na našich soukromých pozemcích či v jejich těsné blízkosti. Práce policistů je pro nás důležitá a jsme za ni rádi. Také v minulosti, kdykoli jsme hlídku potřebovali, vždy neprodleně přijela a ochotně zkontrolovala okolí. Děkujeme! S přátelským pozdravem Mgr. Martina M.

Vážený pane řediteli, rádi bychom touto cestou poděkovali panu Mrkvičkovi a jeho kolegovi z okrskové služebny V Korytech 8, Záběhlice, za příkladnou práci. Pomohli nám mj. dovést do zdárného konce několikaměsíční neoprávněné parkování na „žluté čáře“. Velice si jejich práce vážíme a děkujeme za ni. S pozdravem Mgr. Štěpánka J., předsedkyně SVJ Záběhlice.

Posílám děkovnou zprávu třem vaším kolegům, kteří nám jako jediní (a to jediní přes veškerá troubení a ukazování prostředníčku atd.) pomohli při uvíznutí auta na čtyřproudé silnici ze Střelniční do Hloubětína, kde nám zajistili bezpečný dozor. Toto jsme ještě nikdy nezažili. Kolegům strašně moc děkujeme, snad jsou ze stanice Klánovice. Opravdu velmi velké díky, toto se jen tak nevidí. Kačí, FB.

Dobrý den, chci poděkovat vašim dvěma policistům, kteří zachránili život mému kamarádovi Rosťovi v noci 8. srpna. Trochu jsme slavili a najednou spadnul na zem. Tak jsem zastavil vaše auto. Byli fakt super. Já myslel, že to Rosťa nepřežije, bylo to fakt zlý. Rosťa je Ukrajinec a fakt se k němu chovali perfektně. Moc jim za nás poděkujte, Rosťa už je zdráv. Jeden měl na uniformě číslo 1261, tak snad je najdete. Děkuji Vl. S., Smíchov.

Vážený pane řediteli, dovolte, abych Vám jménem Městské části Praha 2 a organizátorů letního tábora-Domu dětí a mládeže Prahy 2 poděkovala za zajištění účasti a prezentaci psovodů Městské police hl. m. Prahy na letním táboře Machův mlýn. Prezentace byla zaměřená na ukázky záchrany člověka zavaleného v sutinách, vyhledávání předmětů, osob a práce se psem při zadržení pachatele. Letošní tábor byl zaměřen na přežití v přírodě a získávání branných dovedností, a tak se ukázky práce se psy tematicky velmi hodily. Děti byly nadšené a věřím, že tato akce byla přínosná pro rozšíření povědomí o práci strážníků městské policie. Byla bych velice ráda, pokud by bylo možné účast strážníků psovodů Městské policie hl. m. Prahy zajistit i během příštích let. S přátelským pozdravem Ing. Alexandra Udženija, starostka MČ Praha 2.

Mapa obvodních ředitelství Městské policie hl. m. Prahy