01

Nábor

Chcete se stát pražským strážníkem? Tady najdete všechny potřebné informace.

05

Najdi svého strážníka / vozidlo

Zde můžete najít Vašeho okrskáře, nebo zjitit, zda bylo Vaše vozidlo odtaženo

02

Tiskové zprávy

Přehled tiskových zpráv

06

Změna termínu projednání přestupku

Zde si můžete přeobjednat termín pro projednání přestupku.

03

Pražský strážník

Aktuální číslo a archiv časopisu Pražský strážník

04

Pohledávky

Byla Vám uložena pokuta tzv. na „složenku“ a nejste si jisti, zda jste pokutu v řádném termínu zaplatili?

Děkovné dopisy červenec 2022

Dobrý den, chtěla bych moc poděkovat za záchranu telefonu iPhone12Pro hlídce se sl. čísly 3409 a  3124. Telefon mi spadl do vody z lodi v Podolském přístavu, kde byl cca 3metry pod vodou a to 36 hodin. Ochota a nadšení bylo skvělé, ještě jednou děkuji, telefon je kupodivu ve funkčním stavu a bez problému. Přeji krásný den Jiřina T.

Dobrý den, ještě jednou bych Vám rád poděkoval za zprostředkování strážníků u nás v Rodinném centru Snopík dne 22. 6. 2022. Vše bylo v naprostém pořádku a děti si to náramně užily. A děkuji také za odměny pro děti. Poděkování zaslouží především strážníci Jiří S. a Dominik T. S pozdravem David S.

Dobrý den, nevím, jestli se to k paní, se kterou jsem na lince 156 mluvila, dostane … ale chci ji poděkovat, jak byla milá. Byl to nejpříjemnější rozhovor s policií za poslední rok. I když jsem byla rozespalá a mluvila jak trubka, paní zachovala klid a byla milá. Za mě palec nahoru a prosím víc takových lidí na tísňových linkách. Dominika C.

Milá paní Krupková, na základě dnešního rozhovoru bych chtěla znovu poděkovat dvěma Vaším kolegům MP Českomalínská, kteří mně dne 27. 7. 2022 v odpoledních hodinách velmi pomohli při hledání ztraceného psa v ulici Soborská, Praha 6. Jeli zrovna kolem autem, když jsem kolem nich proletěla. Byla jsem sama a nebyla bych bez nich schopna psa najít, protože únikových cest je tam mnoho. Děkuji za přátelské chování, vstřícnost a pochopení, na rozdíl od zbytku procházejících lidi, kterých tam v daný moment bylo opravdu hodně. Standardní situace tak typická pro dnešní dobu, kdy se každý stará jenom sám o sebe, i když poprosíte, každého to obtěžuje. Oni se zachovali jako profesionálové. Předejte jim, prosím, moje poděkování. S úctou Olga M.

Dobrý den pane řediteli, posílám Vám pochvalu na 2 strážníky z Prahy 3, jedná se o posádku autohlídky sl. č. 0209 a 0364. Naše organizace Nový Prostor, která vydává stejnojmenný časopis a dále jej prodává prostřednictvím kamelotů, má dlouhodobý problém. Je to výskyt osob, které se podvodně s naším časopisem v ruce snaží získat identitu k naší organizaci. Je to proto, že jsme nezisková organizace, pomáháme lidem v nouzi a tak nás mají lidé v podvědomí a časopis kupují. Chtějí nějak pomoci. A tito podvodníci zneužívají našeho dobrého jména, nic neprodávají, pouze lákávají z lidí peníze. A kdo chce časopis koupit a dá peníze, tak jej podvodníci začnou citově vydírat tím, že už mají poslední. A často i  peníze nevrátí. To naší organizaci velmi poškozuje, protože se lidé po takovéto špatné zkušenosti od nás odvracejí. Dne 8. 6. 2022 náš pracovník, který tuto problematiku řeší, učinil oznámení na L-156 /přímo na OŘ MP P-3/ : na náměstí Jiřího z Poděbrad u dětského hřiště, muž s časopisem Nový Prostor v ruce vylákává z kolemjdoucích lidí peníze. Nejedná se o registrovaného prodejce. V čase cca 10:15hod. přijela na místo autohlídka MP. Muž byl přistižen s časopisem v ruce. Celý postup strážníků byl naprosto profesionální. Počínaje dotazem na průkaz prodejce a řešení protiprávního jednání. Došlo k odejmutí časopisu NP a nezapomnělo se ani na prohlídku batohu. A bylo sepsáno oznámení o   přestupku. Muž je známá „firma" a provádí tuto činnost různě po Praze. Tito podvodníci dělají stále to samé, jsou to ti samí /je jich pouze několik/ a zhruba na stejných místech. Děkujeme, že ze strany městské policie a strážníků je ochota tyto podvodníky řešit a chránit tak poctivou práci všech legálních prodejců, kteří mají motivaci se svou sociální situací něco dělat a začleňovat se zpět do společnosti. S pozdravem Mgr. Dagmar Kocmánková, ředitelka.

Dobrý den, vážený pane magistře, dovolte mi, abychom jménem našich klientů domova v  Suchomastech poděkovali za dárečky a školící prezentaci Vašeho zaměstnance pana Jiřího R., který naše klienty pravidelně v rámci dobrovolné činnosti navštěvuje a tentokrát s sebou přivezl také dárečky, které věnovalo mnoho zaměstnanců z Vašich řad. To bylo opravdu velmi emotivní a  profesionální zároveň, klienti jsou z jeho akcí nadšeni a nejraději by ho zde měli každý den. Dárečky jsou použity pro osobní rozvoj, podporu a rozvoj mentálně a zdravotně znevýhodněných jedinců, kteří jsou právě naší cílovou skupinou. Jsme velmi rádi, že si městská policie uvědomuje a  podporuje význam zapojení zdravotně znevýhodněných jedinců do běžného života, do zvýšení kvality životního prostředí a kvality života našich klientů. Našim úkolem je vybavit klienty k tomuto cíli odpovídajícími znalostmi, dovednostmi a hlavně motivací. Projekty zaměřené na tyto činnosti jsou často finančně náročné, proto je každá pomoc vítána. Ještě jednou vřele děkujeme a těšíme se na další spolupráci v oblasti zlepšování životního prostředí a celkového života našich klientů. Petra B., administrativní pracovnice a pedagog mentálně postižených jedinců. DĚKUJEME!!!

Mapa obvodních ředitelství Městské policie hl. m. Prahy