01

Nábor

Chcete se stát pražským strážníkem? Tady najdete všechny potřebné informace.

05

Najdi svého strážníka / vozidlo

Zde můžete najít Vašeho okrskáře, nebo zjitit, zda bylo Vaše vozidlo odtaženo

02

Tiskové zprávy

Přehled tiskových zpráv

06

Změna termínu projednání přestupku

Zde si můžete přeobjednat termín pro projednání přestupku.

03

Pražský strážník

Aktuální číslo a archiv časopisu Pražský strážník

04

Pohledávky

Byla Vám uložena pokuta tzv. na „složenku“ a nejste si jisti, zda jste pokutu v řádném termínu zaplatili?

Tiskové zprávy

Sledujte náš instagram

Děkovné dopisy červen 2022

Dobrý den, ráda bych velmi poděkovala Vašemu strážníkovi č. 2657 za jeho dnešní zásah. Po upozornění pozorného souseda dohledal majitele (mě) nezabezpečeného automobilu a nejen, že mne přišel domů upozornit na zapomenuté klíčky od vozu, ale když viděl, že aktuálně nejsem schopna rychle vůz zajistit, auto došel sám zamknout a klíčky mi donesl domů. Velmi děkuji za jeho ochotu a  milý a profesionální přístup! S pozdravem Lucie N.

Dobrý den, koncem měsíce dubna jsme měli možnost zúčastnit se programu městské policie "Máme rádi zvířata". Děti zde naživo mohly vidět výcvik policejních koní a také průpravu, jak se bránit před divokým psem. Všichni byli nadšeni, hlavně děti. Děkujeme za úžasný přístup a empatii k našim předškolákům, nejeden se chce nyní stát policistou a děvčata policistkami na koních. Děkujeme a příští rok se znovu rádi zapojíme. Za tým učitelek Zuzana P.

Vážený pane řediteli, chtěla bych moc poděkovat za účast strážníků Městské policie hl. m. Prahy na Dětském dni pořádaném ÚPMD dne 3. 6. v areálu porodnice. Akce se velice vydařila. Děti byly nadšené a strážníci a skákací hrad v permanentním obležení. Ještě jednou velký dík! Těšíme se na další spolupráci. S pozdravem Ing. Magdaléna Vilčáková, Centrum fetální medicíny, Ústav pro péči o matku a dítě, Praha 4.

Vážený pane řediteli, ráda bych co nejsrdečněji poděkovala za pomoc a podporu, které se nám od Městské policie Praha 6 dostalo během akce Festival ambasád. Musím konstatovat, že taková profesionalita a součinnost je velmi výjimečná a že si toho opravdu nesmírně vážím. Bez skvělé práce Vás a Vašich kolegů a celkové podpory by průběh akce zdaleka nebyl tak pohodový. Dovolte mi, prosím, abych Vám a Vaším prostřednictvím i všem, co se na akci podíleli, ještě jednou velmi poděkovala. Budu se těšit na další spolupráci a přeji Vám hezký den. Srdečně, Jana Ripplova, vedoucí Odboru kultury, sportu a volného času, ÚMČ Praha 6.

Vážený pane řediteli, v sobotu proběhla na předpolí Obory Hvězda akce Blesk Tlapky, která se uskutečnila s povolením MČ. Bohužel návštěvnici této akce využili vedlejší plochu zeleně jako parkoviště. Ve chvíli, kdy jsem přijela na místo, bylo zde zaparkovaných cca 200 vozidel a další na místo chtěli najíždět. Jednalo se o velmi nešťastné místo z ulice Na Vypichu přes prostor autobusové zastávky a chodník, a to vše v těsné blízkosti přechodu a dětského hřiště. Požádala jsem o součinnost MP, strážníci, kteří na místo přijeli, byli velmi profesionální. S  pořadateli akce jsme se domluvili, že návštěvníci akce budou vyzváni k tomu, aby si vozidla přeparkovali. Většina řidičů vozidla přeparkovala. Těm, kteří tak na základě výzvy neučinili, byla udělena pokuta. Celou věc se díky přístupu policistů podařilo vyřešit rychle a ke spokojenosti téměř všech. I mnoho řidičů ocenilo přístup policistů. Proto bych chtěla za ODŽP a za pořadatele akce Czech News Center a.s. moc pochválit Vaše strážníky s os. č. 1784 a  2821. Hezký den a díky za vaši práci. S pozdravem Veronika Loudova, Odbor dopravy a  životního prostředí, ÚMČ Praha 6.

Vážený pane řediteli, tímto si Vám dovolujeme vyjádřit poděkování za výborně zorganizovanou akci „Den dětí" na Praze 15, pořádanou Úřadem MČ Praha 15 dne 28. 5. 2022 ve spolupráci s moto klubem BLUE LINE PATRIOTS LE v čele s jeho prezidentem p. Radimem Antlem, který je strážníkem na OŘ MP Praha 15, podobně jako další členové tohoto klubu. Celá akce byla tímto klubem organizována ve prospěch charitativní akce „Klokánek na prázdniny dětem", kam tento klub pravidelně přispívá svými finančními příspěvky a pravidelně několikrát do roka pořádá různé akce zaměřené na získání finančních prostředků na základní potřeby dětí tohoto ohroženého dětského fondu a oslovuje sponzory, pořádá zábavná odpoledne pro děti, veselá hraní spojená s opékáním uzenin, apod. Stará se, aby těmto dětem byl v zimě umožněn pobyt na horách, organizuje různé pobyty v letních měsících a pomáhá při shánění různých pomůcek v tomto zařízení v průběhu celého roku. Dobré počasí, stejně jako skvělá nálada malých i velkých návštěvníků v areálu Na Šancích, v ul. Turínská, na Praze 15 nechyběla. Dětí byly doslova nadšené z charitativního koncertu, workshopů, přehlídek motocyklů tohoto klubu a jeho přátel a rovněž děkujeme Městské policii hl. m. Prahy za zapůjčení skákacího hradu a organizování jízdy zručnosti pořádané prevencí. Tímto bychom zejména rádi poděkovali p. Antlovi a jeho kolegům z OŘ MP Prahy 15 za jejich úžasné úsilí, péči a lásku, s jakou se starají se skromností sobě vlastní a pomáhají těmto ohroženým dětem a nejen jim. V průběhu roku pořádají í další sbírky na pomoc těžce nemocným či jinak postiženým dětem. Velký dík za takového zaměstnance a zároveň musí být ctí, mít takové lidi ve svých řadách, na které můžete být právem hrdý. Kolektiv rodičů žáků ZŠ Nad Přehradou.

Dobrý den, rád bych touto cestou poděkoval dvěma členům Vašeho policejního sboru za jejich vzorné a důsledné plnění pracovních povinností, díky čemu mi ušetřili možné problémy, které bych musel následně řešit. Jedná se o Vaše strážníky se služebními čísly 1800 a 1043. Jde o moji „nedůslednou“ kontrolu stavu vozidla při parkování v ulici Vrážská, v pátek dne 3. 6. 2022 ve večerních hodinách, kdy jsem nechal obě přední boční skla ve stažené poloze (pozn. poprvé v mé dlouholeté motoristické kariéře). O této skutečnosti mě informovali Vaši strážníci následující den, tj. v sobotu 4. 6. 2022. Pochvaly hodné je však to, že se mě snažili důsledně a iniciativně zkontaktovat po dobu, kdy jsem neměl mobilní telefon u sebe (cca 80 minut) a vyčkali mého příchodu k zaparkovanému vozidlu. Oběma uvedeným strážníkům ještě jednou mé upřímné velké díky!!! S pozdravem Ing. Libor P., Praha 5.

Dobrý den, touto cestou chci vyjádřit velké poděkování strážníkům MP, kteří dnes pomáhali při organizaci odjezdu 160 dětí na školu v přírodě s bezpečností a plynulostí dopravy před ZŠ Dolní Měcholupy. Vážím si spolupráce. Přeji Vám klidné dny Mgr. Miroslav Ferkl, ředitel školy.

Vážený pane řediteli, rádi bychom touto cestou poděkovali za krásný čas, který jsme strávili od 30. 5. do 3. 6. 2022 v rámci projektu prevence kriminality „Týden se seniory“ ve školicím zařízení Žihle. Náš největší dík patří celému týmu, který se o nás staral – paní Lence Hofmanové, Lence Krumlovské, Petru Borunskému a Radku Vymyslickému. Pro jakýkoliv požadavek či přání vždy našli řešení, a to ještě s úsměvem. Měli jsme se jako v bavlnce a cítili se jako doma. Nevíme čím začít, ale jak se říká, nic nemělo chybu. Báječně sestavený program, zajímavé přednášky a krásné výlety. Užili jsme si každičký den a odvezli si spoustu zajímavých zážitků. Celý tým, který o nás po celou dobu pečoval, si zaslouží naše velké poděkování. Jejich obětavost, profesionalita, péče o nás a starostlivost byly prvotřídní. Vstřícnost, úsměv na tváři, nic nebyl problém. Toho si velmi ceníme. Moc jsme si to, troufáme si říci „všichni“, užili. Byl, a stále je, to pro nás nezapomenutelný zážitek. Ještě jednou moc děkujeme. Senioři z Prahy 11.

Dobrý den, chtěl bych touto cestou poděkovat vašim příslušníkům, kteří se zúčastnili naší akce, za profesionalitu a za to, jak dokázali diváky a hlavně děti zaujmout v rámci předváděčky a propagace vašeho sboru. Ohlas měli veliký. Ještě jednou moc velké díky a těšíme se na další spolupráci v příštích ročnících naší akce. S pozdravem Jaroslav Vöröš - předseda spolku Aktivní pes Jiříkov.  

Vážený pane řediteli, dovolte mi poděkovat Vám za podporu 10. ročníku naučné stezky „Věda na polích a ve stájích" s podtitulem PŘÍBĚH POTRAVIN", který se konal ve dnech 10. a 11. června 2022 ve Výzkumném ústavu živočišné výroby, v. v. i., farmě v Netlukách a políčkách České zemědělské univerzity. Poděkování patří okrskové služebně Uhříněves, vedoucímu okrskové služebny a dalším strážníkům, kteří po oba dva dny dohlíželi na bezpečnost nejen dětí, ale i ostatních účastníků naučné stezky. Pomáhali nám nejen dohlížet na bezpečnost a plynulost provozu, ale také usměrňovali řidiče při parkování. Vážíme se Vaší pomoci a prosím předejte naše poděkování všem strážníkům, kteří po oba dva dny ochotně a vytrvale sloužili. Děkujeme Vám. Za organizační tým Ilona Bečková, garant popularizačních a vzdělávacích programů, VÚŽV.

Dobrý den, rád bych touto cestou poděkoval dvěma strážnicím, které ráno 16. června vykonávaly svou práci u stanice metra Vysočanská a v mém případě byly ve správnou dobu na správném místě. Díky nim se bez problémů vyřešil můj spor s předraženým taxikářem. Vážím si jejich pomoci i práce městské policie. S pozdravem Petr Ch.

Vážený pane řediteli, děkuji za ochotu a pomoc s problémem jízdy cyklistů po chodnících na frekventované ulici Boloňská. Vím, že se potýkáte s nedostatkem policistů, a proto si dvojnásob vážím Vaší reakce na mou žádost. Děkuji za spolupráci a jsem s pozdravem Jaroslav N., Praha 10.

Dobrý den, po návratu domů chci ještě znovu poděkovat za akci MP, kterou jsem právě absolvovala v  rámci Týdnů se seniory. Akce výborně organizovaná, přináší zajímavou formou mnoho poučení i kulturních zážitků, a navíc i nenápadně aktivizuje pohyblivost seniorů. Pobyt v hezkém prostředí uprostřed přírody, bydlení vybavené tím, co člověk potřebuje, chutná pravidelná strava a pravidelný denní režim (to jsou věci, které ne každý senior doma dodržuje), společnost, navázání nových kamarádství, a ovšem příjemné vedení. To vše způsobilo, že pobyt se mně - a určitě nejen mně - moc líbil a jen bohužel příliš rychle utekl … Myslím, že jedním z nejdůležitějších poučení bylo právě to, jak nenaletět podvodníkům, jak si dávat pozor na bytové a pouliční krádeže, jak se chránit v každodenním životě. A to jsou, spolu s nedostatkem asertivity, velké slabiny seniorů. Že je nutno myslet, pozorovat okolí a vědět, jak se dovolat pomoci. A praktické dárky určitě připomenou to, čemu jste nás učili. Že např. peníze a doklady lze schovat pod šaty v oné ploché ledvince, že poplach v náramku či na dveřích může odradit zloděje nebo útočníka atd. Takže vám i vašim spolupracovníkům (včetně muzikantů), všem, kdo jste nám umožnili prožít tento krásný týden, posílá s pozdravem mnoho díků RNDr. Michaela V. (*1936).

Vážený pane řediteli, dovolte mi, abych Vám touto cestou poděkoval za účast na akci „Den bezpečné Příbrami“, která se uskutečnila dne 10. 6. 2022 v areálu Nového rybníka v Příbrami. Letošní ročník zaznamenal rekordní počet návštěvníků a sklidil pozitivní ohlas. Vaše dynamická ukázka práce jízdních hlídek jednoznačně obohatila program celého dne. Velmi mě těší, že jsme již počtvrté navázali na naši spolupráci při zajištění této preventivně vzdělávací akce a do budoucna se těším na další spolupráci. Mgr. Jan Konvalinka, starosta Příbrami.

Dobrý den, touto formou bych rád předal nadřízeným pochvalu za profesionální přístup Vašich kolegů se služebními čísly 2250 a 2156, kteří nám pomohli a stále pomáhají. Díky nim se cítíme v bezpečí a je velmi příjemné se na ně obrátit s žádostí o pomoc. Již několikrát nám pomohli od občanů, kteří byli agresivní, nebezpeční nebo narušovali veřejný pořádek kolem naší servisní stanice na ČM. Byl bych moc rád, kdyby se tato pochvala dostala ke zmiňovaným strážníkům a jejich nadřízeným, protože vaše práce není jednoduchá a každá pozitivní zpětná vazba potěší a povzbudí do další práce. Přejeme všem hezký den. S pozdravem tým čerpací stanice MOL Černý most a Kolbenova.

Dobrý den, rád bych tímto vyjádřil svoje poděkování a pochvalu hlídce, která 23. června zasahovala v areálu bývalé výtopny na rohu ulic Čs. exilu a Gen. Šišky v 13:30. Oceňuji pak hlavně rychlost, profesionalitu a to, že mne pak ještě zpětně kontaktovali a sdělili výsledek výjezdu. Moc bych si přál, kdyby jim byly moje díky vyřízeny, kéž by všichni strážníci byli takoví! Díky moc Milan P.

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit, zda byste mohli tlumočit moje poděkování dvěma sympatickým členům hlídky 210 z Uhelného trhu na Praze 1. Pánové na podnět od kolemjdoucího přijeli 23. 6. ve 20.04 do Šeříkové ulice v Praze 1 zajistit mnou zapomenuté otevřené okno u spolujezdce na osobním autě Mini Cooper.  Po mém návratu k autu cca v 22.00 přijeli během 10 minut, velmi ochotně a mile projednali, co se přihodilo (původně jsem se lekla, že někdo okno rozbil, ale po návratu mozkové činnosti mi došlo, že nikde není stopa po střepech a okno jsem jen nezavřela…), odstranili fólii, která okno kryla, ujistili se, že se mi z auta nic neztratilo, sundali botičku a s milými úsměvy odjeli. To si myslím poděkování zaslouží! Byla to velmi příjemná zkušenost s městskou policií!!! Děkuji a zdravím Michaela K.

Vážený pane řediteli, chtěla bych tímto velmi poděkovat za profesionální přístup, ochotu a trpělivost příslušníkům Městské policie Praha 7. Konkrétně strážnici a strážníkům pod služebními čísly:  3088, 2910, 3201 a 1225. Na první pohled šlo pouze o banální případ, kdy mi do motorové části mého zaparkovaného vozidla zalezlo koťátko. Strážnici mne kontaktovali a následně za pomocí různých technických manévrů "nespolupracující" mládě z auto vytáhli, a to bez sebemenší újmy na jeho zdraví. Jen jsem Vám chtěla dát na vědomí, že máte kvalitní a schopné zaměstnance. S pozdravem Mgr. Markéta M.

Dobrý den, ráda bych vám touto cestou poděkovala za výborně připravenou akci pro žáky naší školy. Akce byla zaměřena na bezpečnost v dopravě pro chodce i cyklisty a konala se na dopravním hřišti Prahy 3 – Židovské pece. Jsme Škola Jaroslava Ježka pro zrakově postižené a naši žáci jsou nevidomí, se zbytky zraku, nebo slabozrací. Pro tuto cílovou skupinu je obtížné připravit kvalitní smysluplný program, ze kterého by si navíc odnesli nové vědomosti, případně upevnili, co již znají. Vašim zaměstnancům se to podařilo. Ráda bych proto ocenila týmovou práci vašich policistů, zabývajících se dopravní výchovou v čele s panem Černohousem. Vyřiďte jim proto mé poděkování, jejich práce je pro naše děti důležitá a smysluplná. S pozdravem Petra Rybová, vedoucí vychovatelka.

Jménem dopravní koordinátorky na ZŠ Praha 10, Veronské náměstí, bych chtěla moc poděkovat a  pochválit Evu Lejčarovou Dis, instruktorku a vedoucí  Klubu mladých dopravních znalců na naší škole.  Ještě před coronavirovou pauzou jsme byli zvyklí mít dostatek zájemců o dopravní kroužek, který je pro žáky zdarma. Kroužek si vždy vybírají děti ze sociálně slabších rodin, protože ti majetnější mají už od 1. roč. tenis, ragby, fotbal, lukostřelbu a jiná bojová umění. I tentokrát to byli děti slabší jak prospěchem, tak sociálně. Tady bych chtěla pozdvihnout morální hodnoty paní Lejčarové, která po celou dobu vedení klubu spolupracovala s rodiči dětí a s třídními učitelkami. Zabezpečovala doučování dětí navštěvujících Klub mladých dopravních znalců, přemlouvala a kladně motivovala žáky k účasti na kroužku každé pondělí odpoledne. Apelovala na děti v době psaní prověrek, aby si zlepšily známku z jednotlivých předmětů a zároveň se učily testy, křižovatky, značky, orientaci na mapách atd. Teď mohu s jistotou říct, že jedině kvůli pečlivé mravenčí práci paní Lejčarové na Klubu mladých dopravních znalců jsme dosáhli takový úspěch, kterého si děti ze sociálně slabších rodin moc váží. To že jsme vyhráli 4 poukázky na kolo v hodnotě 10 tisíc korun, pro některé z nich to bude vůbec první kolo, je zásluha pouze paní Lejčarové. I když jsme v rámci republiky nebyli nejlepší, společně jsme si řekli, že víme, kde máme slabé stránky a příště budeme na sobě víc pracovat a dosáhneme ještě lepších výsledků v rámci republiky. Božena Makúchová, dopravní koordinátorka.

Jménem všech rodičů dětí z Klubu mladých dopravních znalců, bych chtěla moc poděkovat a pochválit instruktory Martina Hejnu a Lukáše Ličejníka, kteří se ve dnech 7. 5. 2022 a 14. 5. 20222, v lesoparku Letňany, věnovali dětem při výuce jízdy na kole v terénu. Dokázali děti zaujmout, názorně a odborně vysvětlit a naučit jízdě na kole v nerovném terénu, zvládnout pády z kola, rotaci na kole a celkové bezpečné ovládání kola. Samozřejmě za zdárný průběh obou akcí vděčíme hlavně naši instruktorce a  vedoucí dopravního kroužku Evě Lejčarové DiS, která uměla vše perfektně zorganizovat. Dopravní koordinátorka Božena Makúchová, Základní škola Praha 10, Veronské náměstí.

Vážený pane řediteli, dne 16. 6. 2022 jsme pro žáky prvního a druhého stupně ZŠ Stříbrná Skalice uspořádali prezentaci práce IZS, které se zúčastnili Vám podřízení strážníci z Útvaru psovodů MP Praha pod vedením pana Bc. Jiřího Pavlovského a dále policisté z oddělení dopravní policie Mnichovice a zdravotníci ze Záchranné služby Vranov. Chtěla bych Vám tímto jménem vedení školy, pedagogů a žáků poděkovat za umožnění prezentace práce Útvaru psovodů MP Praha. Celá prezentace byla velmi profesionálně připravena, setkala se s velmi pozitivním ohlasem a nadevše předčila naše očekávání. PaedDr. Jana Bittnerová, ředitelka školy.

Mapa obvodních ředitelství Městské policie hl. m. Prahy