01

Nábor

Chcete se stát pražským strážníkem? Tady najdete všechny potřebné informace.

05

Najdi svého strážníka / vozidlo

Zde můžete najít Vašeho okrskáře, nebo zjitit, zda bylo Vaše vozidlo odtaženo

02

Tiskové zprávy

Přehled tiskových zpráv

06

Změna termínu projednání přestupku

Zde si můžete přeobjednat termín pro projednání přestupku.

03

Pražský strážník

Aktuální číslo a archiv časopisu Pražský strážník

04

Pohledávky

Byla Vám uložena pokuta tzv. na „složenku“ a nejste si jisti, zda jste pokutu v řádném termínu zaplatili?

Tiskové zprávy

Sledujte náš instagram

Poděkování duben 2022

Vážení, ráda bych touto cestou vyjádřila poděkování strážníkům 2100 a 2826, kteří díky iniciativnímu přístupu dopadli a identifikovali pachatele trestné činnosti bez pomoci PČR, která na místo přijela, až když byl pachatel dopaden. Navíc potom, co mé oznámení na telefonní lince 158 nebylo přijato. Obzvláště strážníka 2100 oceňuji za jeho zodpovědný přístup a podporu. S pozdravem
Erika H.

Jménem vedení školy, všech učitelů a rodičů, kteří se zúčastnili velikonočních slavností, chceme velmi poděkovat městským strážníkům: Lukáši Kačerovskému, Miroslavu Humňalovi a Leoši Janderovi za obětavost, vstřícnost a ochotu při pořádání těchto slavností. Zároveň děkujeme Lukáši Kačerovskému za přípravu a realizaci preventivního programu na naší škole. Vzhledem k velmi úspěšné spolupráci věříme, že příští rok navážeme na naše úzké vazby a budeme pokračovat jak v preventivních programech, tak i při různých akcích. S pozdravem Mgr. Hana Holmanová, ředitelka školy.

Dobrý večer, rád bych poděkoval MP Praha 4 za profesionální a ohleduplný přístup při zásahu u nevhodného parkování v ulici Hrabákova P11 dne 24. dubna po 19h. Operátor na lince byl nápomocný a trpělivý, stejně jako hlídka na místě. Báječná spolupráce. S pozdravem Michal P.

Dovolujeme si vám tímto velmi poděkovat za precizně zvládnutý průběh technopárty pod Terasami Barrandov, která se odehrála ve dnech 30. 4. od 20:00 do 1. 5. do 6:00 hod. Dle našeho názoru (občané Chuchle a Barrandova) akce proběhla bez incidentů a bez rušení nočního klidu. Domníváme se, že je to především vaše zásluha. Celonoční dohled především strážníků MP Praha 5 v koordinaci s PČR Barrandov a jejich připravenost zasáhnout byla dostatečnou garancí, že nebude porušován noční klid. V důsledku toho nedošlo k ohrožení zdravotního stavu nemocných občanů žijících v těsném sousedství pozemku, na kterém se akce odehrávala. Z naší strany nebyl zaznamenán ani žádný incident týkající se chování jednotlivců při příchodu na akci či jejím opuštění. Vše proběhlo v poklidu. Zvláštní poděkování patří strážníkům přítomným přímo na místě po celou noc. Díky jejich obětavosti se občané Malé Chuchle i Barrandova mohli cítit zcela bezpečně. Stejně tak patří dík i veliteli MP P5, který na akci osobně dohlížel (jméno bohužel neznáme). Zřejmě nedokážeme poděkovat každému, kdo se na velmi pozitivním výsledku podílel, proto vás prosíme o případné přeposlání těmto osobám. Závěrem uvádíme, že je paradoxem, že obávaná technopárty může proběhnout tak, že neobtěžuje ani přímé sousedy v okolí, a to i přes to, že probíhá celou noc. Naproti tomu festival v Ledárnách Braník, kde není techno hudba, je zvukově nastaven tak, že obtěžuje obyvatele žijící více než 5 km daleko. To je ale jiný příběh. S pozdravem za iniciativu HLUK Z PRAHY 4 a petiční výbor Ing. Miloš Z.

Mapa obvodních ředitelství Městské policie hl. m. Prahy