01

Nábor

Chcete se stát pražským strážníkem? Tady najdete všechny potřebné informace.

05

Najdi svého strážníka / vozidlo

Zde můžete najít Vašeho okrskáře, nebo zjitit, zda bylo Vaše vozidlo odtaženo

02

Tiskové zprávy

Přehled tiskových zpráv

06

Změna termínu projednání přestupku

Zde si můžete přeobjednat termín pro projednání přestupku.

03

Pražský strážník

Aktuální číslo a archiv časopisu Pražský strážník

04

Pohledávky

Byla Vám uložena pokuta tzv. na „složenku“ a nejste si jisti, zda jste pokutu v řádném termínu zaplatili?

Děkovné dopisy srpen 2021

Dobrý den všem, chtěl bych touto cestou velmi poděkovat za příkladnou a hlavně zdařilou spolupráci dne 31. 1. 2021 v 15:00 hod., při záchraně cenného předmětu, který má pro mě i hodnotu citovou. Pan potápěč Jan a šikovní strážníci s id. č. na uniformě, 2178, 3124, 1936 se chovali naprosto profesionálně a ochotně. Ještě jednou moc děkuji všem zúčastněným za výborně odvedenou práci. Jen tak dál – pomáhat a chránit. Přílohou je foto profesionálů městské policie Praha. Děkuji. S úctou Stanislav Ř.

Vážený pane řediteli, dovolte, abych Vám jménem Městské části Praha 2 a organizátorů letního tábora – Domu dětí a mládeže Prahy 2 poděkovala za zajištění účasti a prezentaci psovodů Městské police hl. m. Prahy na letním táboře Machův mlýn. Prezentace byla zaměřená na ukázky záchrany člověka zavaleného v sutinách, vyhledávání předmětů, osob a práce se psem při zadržení pachatele. Letošní tábor byl zaměřen na přežití v přírodě a získávání branných dovedností, a tak se ukázky práce se psy tematicky velmi hodily. Děti byly nadšené a věřím, že tato akce byla přínosná pro rozšíření povědomí o práci strážníků městské policie. Byla bych velice ráda, pokud by bylo možné účast strážníků psovodů Městské policie hl. m. Prahy zajistit i během příštích let. S přátelským pozdravem Mgr. Jana Černochová, starostka MČ Praha 2.

Vážený pane Kovando, předem mého e-mailu mi dovolte, abych Vám poděkoval jménem Auto klubu Markéta při PSK Olymp Praha za spolupráci při pořádání letošního jubilejního 25. ročníku závodu MS na ploché dráze. V letošním roce byl před námi všemi opět těžký úkol uspořádat dva samostatné závody. I přes složitá vládní nařízení se nám podařilo tento ročník zorganizovat důstojně a na vysoké úrovni. Naším hlavním úkolem bylo také vytvořit závodu takovou atmosféru, která by byla pro přítomné nezapomenutelná a jubilejní ročník se tak zapsal všem do paměti. Především Vaše podpora a pomoc nám velmi pomohla při organizaci a uskutečnění této akce i přes nepříznivé počasí, které nás v sobotu potkalo. Z pohledu pořadatelů můžeme být spokojeni s tím, co jsme dokázali. Slova chvály ale patří hlavně Vám a vašim kolegům, bez kterých by se tato akce nemohla uskutečnit. Věříme, že v naší úspěšné spolupráci budeme i nadále pokračovat při dalších závodech Speedway Grand Prix, a uvidíme se již brzy při 52. Memoriálu Luboše Tomíčka, který se bude konat 4. října 2021. S pozdravem Pavel Ondrašík, Plochá dráha – Stadion Markéta, Praha 6.

Dobrý den, chtěla bych touto cestou velmi poděkovat příslušníkům městské policie, kteří sloužili o  víkendu 14. – 15. 8. 2021 a pomáhali nám po celou dobu demolice. Velmi si vážíme jejich pomoci a  organizace při takto náročné stavbě. Prosím, tlumočte jim naše poděkování. Děkuji a přeji příjemný den. Lucie Jandíková, TSK a.s.

Dobrý den, chtěl bych zaslat poděkování příslušníkům městské policie. Pokud jsem zvolil nesprávnou adresu, omlouvám se a prosím o přeposlání k příslušnému adresátovi. Rád bych poděkoval za příjemnou a naprosto profesionální pomoc a spolupráci při zajištění transportu dětí na letní tábor a při návratu z něj. První akce proběhla v pondělí 2. srpna od zhruba 7.45 do 8.15, druhá v pátek 13. 8. od cca 14.15 do 15 hodin, obě v okolí gymnázia Špitálská ve Vysočanech. Díky aktivní asistenci MP proběhly odjezd i příjezd v klidu a plynule, přestože se jednalo o celkem složité dopravní podmínky a  navíc "aktivita" některých rodičů či místních řidičů by za jiných okolností naše konání velice ztížila. To samozřejmě ocení hlavně ten, který má transport zhruba stovky dětí na starost. Proto vám jako provozovatel tábora velice děkuji za pomoc a oceňuji, již po několik let při této příležitosti, skutečně profesionální chování, které nejen na mě, ale podle rozhovorů i na mé spolupracovníky, udělalo dojem, a kterého si velmi ceníme. S pozdravem Václav B.

Moc děkuji Městské policii Praha. Jsem zaměstnancem 7U s.r.o. a dnes (21. 8.) mi moc pomohli, hned brzo ráno, s řešením „ neurčitého pána“ v městském parku Prahy 7, který máme na starosti. Bylo to rychlé, ochotné a jednání bylo opravdu příjemné. Nevím, kam se toto poděkování dostane, ale vím, jaké to je pracovat s „takovým  materiálem, co byl v tom parku“. Takže, opravdu vám všem moc děkuji. Iva Ř., koordinátor ručního úklidu.

Vážení kolegové, sportovní přátelé, dne 28. 8. 2021 se ve městě Ostrava v Komenského sadech uskutečnilo 23. mezinárodní setkání jízdních policií. Tato akce se po stránce organizační i sportovní velmi vydařila a přispěla ke zvýšení prestiže jak Městské policie Ostrava, tak ostatních městských policií i Policie ČR, a nemalou měrou i k prezentaci dobrého jména statutárního města Ostravy. Dovolte, abych Vám poděkoval za účast na tomto setkání, popřál mnoho úspěchů ve Vaší práci a těším se na setkání při dalším ročníku. S pozdravem Ing. Miroslav Plaček, ředitel Městské policie Ostrava.

Mapa obvodních ředitelství Městské policie hl. m. Prahy