01

Nábor

Chcete se stát pražským strážníkem? Tady najdete všechny potřebné informace.

05

Najdi svého strážníka / vozidlo

Zde můžete najít Vašeho okrskáře, nebo zjitit, zda bylo Vaše vozidlo odtaženo

02

Tiskové zprávy

Přehled tiskových zpráv

06

Změna termínu projednání přestupku

Zde si můžete přeobjednat termín pro projednání přestupku.

03

Pražský strážník

Aktuální číslo a archiv časopisu Pražský strážník

04

Pohledávky

Byla Vám uložena pokuta tzv. na „složenku“ a nejste si jisti, zda jste pokutu v řádném termínu zaplatili?

Děkovné dopisy duben 2021

Vážená Městská policie hl. m. Prahy, ráda bych touto formou poděkovala policistovi se služebním číslem 2209, kterého jsem oslovila na náměstí JIřího z Poděbrad a požádala o pomoc dne 19. 2. 2021. Pan policista byl velice ochotný a proto mu chci touto formou poděkovat. Prosím o udělení pochvaly. S přátelským pozdravem Martina K.

Vážení, děkuji Vašim policistům za rychlou a účinnou pomoc při zvednutí mého nechodícího manžela, který upadl v našem bytě. Děkuji za pomoc. Ing. Eliška H., Praha 10.

Dobrý den, chtěla bych jménem kolegů záchranářů velmi poděkovat za skvělou spolupráci u společného zásahu ze dne 12. dubna u 62letého pána v Letenských sadech, kterému se zastavilo srdce. Kolegové nesmírně oceňují práci policistů na místě, kdy velmi ochotně a hlavně správě prováděli resuscitaci, podali defibrilační výboje a i po našem příjezdu nadále pomáhali. Velmi zásadním způsobem se tak podíleli na záchraně života tohoto muže. Ačkoliv cesta k uzdravení bude ještě nějakou dobu trvat, tak prognóza z našeho pohledu vypadala dobře, podařilo se funkci srdce obnovit, a to vše díky skvělé spolupráci všech na místě, tedy i kolegů policistů. Za vedení organizace se velmi rádi k poděkování připojujeme, děkujeme! S úctou Bc. Jana Poštová, DiS., tisková mluvčí ZZS HMP.

Dobrý den, dnes 16. 4. 2021 mi byl doručen balík s nalezenou peněženkou. Spis MPPH 29872/2021 OŘ3. Chtěl bych tímto poděkovat policejnímu sboru za dobře odváděnou práci. Velice si toho vážím. Pokud mohu někam napsat toto poděkování, aby i ostatní lidé viděli výsledky práce policie, rád tak učiním. Děkuji. S pozdravem Ing. Miroslav M.
Vážení, ráda bych poděkovala strážníkům, kteří mi obětavě pomohli dne 20. 04. 2021 ve večerních hodinách v ulici Hlaďova na Černém Mostě. Pohybuji se na mechanickém vozíku a při mém příjezdu domů, jsem s hrůzou zjistila, že v domě nejezdí výtah, který se i přes snahu výtahářské firmy nepodařilo opravit. Bydlím v šestém patře a vzhledem k pandemické situaci nepřicházelo v úvahu hledat ubytování např. v hotelu. Strážníci vynaložili hodně fyzických sil, a i s vozíkem mě k mému bytu vynesli. Patří jim velké díky za záchranu jedné vozíčkářky, která by jinak nejspíš do rána zmrzla v autě. S pozdravem Eliška V.


Dobrý den, dnes 24. dubna jsem v cca 13:00-14:00 procházela po Karlově mostě. Před námi šel příslušník městské policie. Tak obětavou práci jsem už dávno neviděla. Nejdřív něco konzultoval s hráčem na piano, pak řešil žebráka a jeho psa, a nakonec, pro mě úplně něco nadzemské, upozorňoval lidi – rodiče se třemi dětmi, jejichž výrostci, asi na popud rodičů, seděli na "zábradlí" mostu. Tohle jsem za x let zažila poprvé a chci za to poděkovat. To, co dělají děti za asistence rodičů, je to nejhorší, a budu ráda, pokud se to bude alespoň touto cestou korigovat. Takže děkuji, pán má můj obdiv, a doufám, že se tohle děje častěji. Š.


Dobrý den, moc rádi bychom poděkovali panu strážníkovi se sl. č. 3023 a jeho kolegům (skupina „TAXI“) za naprosto profesionální a hlavně moc lidský přístup při řešení ztráty mobilního telefonu naši americké kamarádky Elois, které po cestě k nám vypadnul její iphone ve voze taxi služby Bolt. S taxi službou Bolt se nebylo možné jakkoliv spojit a nakonec, když řidička telefon Elois zvedla (zkoušeli jsme neustále na něj volat), požadovala za dovoz telefonu částku 500 Kč (že bychom si pro něj někam zajeli, odmítla s tím, že ji budeme omezovat v podnikání) nebo nabízela variantu vyzvednutí telefonu v centrále společnosti Bolt, ale až v pondělí…Strážníci telefon u taxikářky vyzvedli a dovezli zpět majitelce Elois na Prahu 4. Ještě jednou Vám moc děkujeme, slečna Elois bude o takovémto přístupu v Americe vyprávět. 😊 S úctou, David Č.


Dobrý den, prosím Vás o pochvalu pana strážníka sl. č. 2684, který se ke mně choval dne 19. 4. 2021 v ulici Na Krocínce v Praze 9 slušně a profesionálně. Děkuji Vám. K. H., Prosek.

Vážení, včera 30. 4. 2021 ve večerních hodinách jsem oznámil přítomnost bivakujícího bezdomovce u dětského hřiště na Barrandově. Chtěl bych tímto poděkovat strážníkům za bezodkladné řešení situace. Pěkný den, Tomáš L.
Dobrý den, rád bych touto cestou poděkoval dvěma příslušnicím MP, které prováděly kontrolu v Bílinské ulici dne 28. 4. 2021 kolem 13.30 hod. Při cestě do práce jsem vlastní neopatrností a hloupostí spadl z kola. Obě příslušnice ke mně přiběhly, pomohly mi na nohy a velmi se o mě a můj úraz staraly. Nakonec jsem odmítl i lékařský zákrok, neboť šlo opravdu jen o „silniční lišej“. Rád bych, aby dostaly za jejich přístup k občanům pochvalu i z Vašich úst. Děkuji Karel Š.

Mapa obvodních ředitelství Městské policie hl. m. Prahy