01

Nábor

Chcete se stát pražským strážníkem? Tady najdete všechny potřebné informace.

05

Najdi svého strážníka / vozidlo

Zde můžete najít Vašeho okrskáře, nebo zjitit, zda bylo Vaše vozidlo odtaženo

02

Tiskové zprávy

Přehled tiskových zpráv

06

Změna termínu projednání přestupku

Zde si můžete přeobjednat termín pro projednání přestupku.

03

Pražský strážník

Aktuální číslo a archiv časopisu Pražský strážník

04

Pohledávky

Byla Vám uložena pokuta tzv. na „složenku“ a nejste si jisti, zda jste pokutu v řádném termínu zaplatili?

Tiskové zprávy

Sledujte náš instagram

Děkovné dopisy leden 2021

Vážená paní Seifertová, koncem listopadu loňského roku, přesně 27. 11. 2020, propustili mého 89letého tatínka z nemocnice. Netušili jsme, že tatínek během pobytu v nemocnici přestal úplně chodit. Tak jsme si pro něj přijeli osobním vozem. S pomocí pracovníků záchranné služby se nám podařilo přesunout tatínka u nemocnice do auta. Problém nastal po příjezdu domů. Do bytu v 1. patře, kam jsme ho potřebovali dostat, vedou tři dlouhá schodiště. S pomocí kamarádčina manžela se podařilo na pojízdném křesle dotlačit tatínka do domu. Pak jsme byli v koncích. Následoval telefonát na záchrannou službu, kde nám bylo řečeno, že toto oni nezajišťují a máme volat městskou policii. To, co po příjezdu Vašich kolegů následovalo, bylo neuvěřitelné. Jednak přijeli dva urostlí mladí muži, kteří se chvíli snažili vytahovat tatínka nahoru. Pak ale vzali mého téměř devadesátikilového tátu pod rukama a za nohy a vynesli ho až do postele. My přihlížející jsme jen nevěřícně koukali. Chtěla bych tímto městské policii a těm dvěma policistům moc poděkovat. Doufám, že bude dohledatelné, o koho se jednalo. Policie na ně může být pyšná. S pozdravem a přáním všeho dobrého v novém roce H. P., Praha 8.

Dobrý den, pane řediteli, chci Vám poděkovat za zvýšení počtu hlídek, které strážníci městské policie věnovali našim domům a popřát do nového roku hodně zdraví a pracovních i osobních úspěchů. Jak jsem slíbila, posílám vyhodnocení za prosinec, kdy strážníci několikrát v nočních hodinách hlídkovali u  domů. Celou akci pokládám za velice prospěšnou; nemám informace o žádném pokusu o vloupání do objektů (stejně tak ustalo noční pokřikování na ulici) a já osobně, a myslím, že i ostatní obyvatelé domů, jsme se cítili mnohem bezpečněji. Ještě jednou děkuji, a pokud by to bylo v silách vašich strážníků, budeme velice rádi, pokud by se v občasném hlídání na Trhanovském náměstí, potažmo v Hostivařské a Pražské ulici, pokračovalo i v budoucnu. S přáním hezkého dne K. R., BD Hostivař.

Zdravím a hezký den přeji! Dne 2 ledna okolo 22.30 hodin jsem volal na městskou policii ohledně opakovaného rušení nočního klidu na Žižkově, v ulici Roháčova. Přijeli dva strážníci, kteří cca hodinu problém na místě řešili a nakonec vyřešili. Bohužel jsem je při odjezdu těsně nezastihl, chtěl jsem jim poděkovat osobně (vím, že tahle práce je mnohdy dost nevděčná a opravdu si toho vážím, jelikož jsem mohl v klidu spát bez rušení). Nevím, jestli tohle specifikum stačí a jestli je možné podle něj strážníky dohledat, ale kdyby se k nim poděkování dostalo aspoň tímhle způsobem, tak budu rád. Díky, přeji vše nejlepší do nového roku a hezký den! R. K.

Dobrý den, 20. ledna se mi stala taková nepříjemnost. Pracovně jsem byl na poliklinice Barrandov a  zapomněl jsem si uklidit do auta kufr a z místa odjel. Asi za půl hodiny, když jsem byl již na cestě domů, mi na mobil zavolal jeden ze strážníků, že kufr zajistil. V kufru na mě nebyl žádný telefonní kontakt, jen spousta administrativních papírů a lejster s mým razítkem. Asi díky tomu mě strážníci vypátrali. Chtěl bych oběma pánům udělit pochvalu za bleskový zásah a navrácení kufru, kde nic nechybělo a ušetřili mi tím spoustu starostí, které bych kvůli ztrátě měl veliké, to mi věřte. Jednalo se o strážníky sl. č. 2852 a 2909 ze služebny Barrandov. Tímto jim tedy znovu a oficiálně moc děkuji! Víc takových policistů! Díky Š. K.

Pane řediteli, tímto dopisem chci poděkovat strážníkům sl. č. 3411 a 1985. kteří byli velice ohleduplní a trpěliví a pomohli mi, když jsem 12. 1. 2021 navečer doma upadl. Ještě jednou dík J. K., Praha 2.

Dobrý den, chtěl bych tímto vyjádřit pochvalu a srdečný dík dvěma strážníkům Městské policie Prahy 8, kteří mi v noci z 25. 1. na 26. 1. t. r. ochotně  zachránili ztraceného psa, zaběhnutého v Bohnicích.

Tímto oběma obětavým strážníkům se sl. č. 2571 a 2393 ještě jednou děkuji a byl bych rád, kdybyste jim tuto pochvalu mohli přetlumočit a vzít ji v potaz při jejich osobním hodnocení. Případné dotazy rád zodpovím. S pozdravem P. M.

Dobrý den, jsem řidič tramvaje a dnes v noci (29. 1. 2021) jsem vezl Vaše kolegy z Flóry (1:29) na Spojovací a zase zpět (2:12). Strážníci aktivně chodili po tramvaji, upozorňovali cestující na roušky a  vylučovali z přepravy ty, kteří porušovali přepravní podmínky, zejména znečišťováním sedadel svým špinavým oblečením. Možná se to jeví jako banalita, ale pro nás řidiče je to neskutečná úleva, že jsou mezi Vámi strážníci, kteří skutečně dbají na čistou metropoli. Nehledě na fakt, že nám tím usnadňují práci s nepřizpůsobivými občany na konečných zastávkách. Tímto bych rád těmto strážníkům oficiálně poděkoval. S přáním hezkého dne D. R., noční řidič tramvaje Vozovny Žižkov.

Mapa obvodních ředitelství Městské policie hl. m. Prahy