01

Nábor

Chcete se stát pražským strážníkem? Tady najdete všechny potřebné informace.

05

Najdi svého strážníka / vozidlo

Zde můžete najít Vašeho okrskáře, nebo zjitit, zda bylo Vaše vozidlo odtaženo

02

Tiskové zprávy

Přehled tiskových zpráv

06

Změna termínu projednání přestupku

Zde si můžete přeobjednat termín pro projednání přestupku.

03

Pražský strážník

Aktuální číslo a archiv časopisu Pražský strážník

04

Pohledávky

Byla Vám uložena pokuta tzv. na „složenku“ a nejste si jisti, zda jste pokutu v řádném termínu zaplatili?

Tiskové zprávy

Sledujte náš instagram

Poděkování červenec 2020

Hezký den, 2. července kolem 19:30 jsem byla svědkem hádky Vašich strážníků s bandou opilých feťáků v ulici Bryksova u metra Černý Most. Hlídka byla složena ze tří strážníků, kdy hlavně na kolegyni jeden ožrala hodně nastupoval. Byla jsem s kočárkem, tak jsem se na místě neangažovala, navíc už bylo "po akci", ale chtěla bych ji podpořit alespoň touto cestou, kdy bylo vidět, že se od toho odporného chlapa nenechala zastrašit. Zároveň bych chtěla vyjádřit jakoukoliv podporu aktivitám v boji se skupinkami, co se u metra a v jeho okolí drží. Chápu, že to není úplně jednoduchý úkol. Ale čím víc jim pobyt bude znepříjemňován, tím spíš se přesunou někam jinam - což by bylo skvělé. :) Přeji hodně zdaru, zdraví a hezký večer P.

Dobrý den, ráda bych zaslala pochvalu na strážníky č. 1278 a 2302, kteří nám dne 4. 7. v odpoledních hodinách pomohli vyprostit kavku obecnou z ostnatého drátu u Výstaviště v Letňanech. Byli velice ochotní. Kavku jsme následně předali Záchranné stanici Praha. D. M.

Dobrý den, jelikož pracuji jako strážník a vím, jak potěší poděkování od občanů, chtěl bych poděkovat MP Praha-Uhříněves za vyřízení mého oznámení ve věci výmolu ve vozovce v okrajové části Praha-Královice. S pozdravem T. V., strážník 0235, MP Říčany

Vážení pánové, ráda bych vám všem poděkovala za to, jak pečlivě a ochotně konáte svou službu. Nejen při pomoci obyvatelům našeho domu při pádu v bytě, ale i v případě, když si dovolím volat vás v domnění, že to situace v okolí domu vyžaduje. Nemějte mi za zlé, pokud jste 3. 7. t. r. jeli k paní, která se tu svlékala donaha a celkově se zvláštně chovala, zbytečně. Byla jsem v tomto prostoru svědkem rvaček, úrazu a dvou úmrtí. Je mi proti mysli, že by tu mělo k něčemu podobnému dojít. Zároveň bych ráda pochválila našeho pana pochůzkáře. Neustále je v pohybu, kontroluje i hřiště Sedmikrásku, poradí lidem ve stanici MHD apod. Mějte se hezky a vydržte do důchodu. S. D., Tusarova, Praha 7.
Dobrý den pane řediteli, musím hodně poděkovat, že po nahlášení v neděli, že u polikliniky Koněvova se uhnízdila skupina bezdomovců a dělá zde nepořádek, jsme velmi rychle viděli zásah MP a to velmi účinný a perfektně zvládnutý - hlídka byla velmi profesionální. Ještě jednou děkujeme Ing. K. ml.
Dobrý den, v neděli 19. 7. ráno (před 7. hodinou) jsem se dostala do těžké situace. Manžel spadnul z postele. Nic se mu nestalo, ale nemohl se zvednout. Ani já jsem mu nemohla pomoci (mně bude 80 a manželovi 81 let již bylo). Vaši přivolaní policisté manžela zvedli. Přijeli velmi rychle po zavolání a velice ochotně a s účastí mi pomohli. Neznám jejich jména, ani na čísla jsem se v tom zmatku a nervozitě nezeptala, a proto využívám tuto cestu a žádám Vás, poděkujte jim, prosím, za mě. V této pro mě složité situaci mi Vaši pracovníci velmi pomohli. Děkuji Vám všem, s pozdravem Ing. E. H., Praha 10.
Dobrý večer, ráda bych touto cestou poděkovala za zásah dvou Vašich kolegů se služebními čísly 1532 a 1239, kteří přijeli na základě našeho telefonátu ve středu 29. 7. a byli mi velmi nápomocni, když 2 muži (klempíř s pomocníkem) odmítali opustit náš pozemek. Jejich profesionální a přesto důrazné vystupování na ochranu mého soukromého majetku bylo zřejmě jediným způsobem, jak jsem se zbavila nežádoucí přítomnosti řemeslníků. Budu ráda, pokud by se našel nějaký způsob, jak pomoc těchto dvou strážníků ocenit. Ještě jednou děkuji a zůstávám s pozdravem Mgr. I. Š., Modřany

Mapa obvodních ředitelství Městské policie hl. m. Prahy