01

Nábor

Chcete se stát pražským strážníkem? Tady najdete všechny potřebné informace.

05

Najdi svého strážníka / vozidlo

Zde můžete najít Vašeho okrskáře, nebo zjitit, zda bylo Vaše vozidlo odtaženo

02

Tiskové zprávy

Přehled tiskových zpráv

06

Změna termínu projednání přestupku

Zde si můžete přeobjednat termín pro projednání přestupku.

03

Pražský strážník

Aktuální číslo a archiv časopisu Pražský strážník

04

Pohledávky

Byla Vám uložena pokuta tzv. na „složenku“ a nejste si jisti, zda jste pokutu v řádném termínu zaplatili?

Poděkování červen 2020

Dobrý den, ráda bych tímto oficiálně poděkovala za postup a vstřícnost strážníka, se kterým jsem dnes, 2. června, cca ve 13h jednala v záležitosti našeho vozu Mazda. Myslím, že číslo strážníka bylo 1426 – takže, děkuji. S pozdravem Z. B.

Vážený pane Svobodo, rád bych Vám tímto poděkoval za spolupráci během přijímacího řízení (3. 6., 5. 6. a 9. 6. 2020) na naší škole. Vše proběhlo bez komplikací, strážníci odvedli při zajištění veřejného pořádku před školou profesionální práci. Ještě jednou děkuji a těším se na další spolupráci. S pozdravem Jakub Koráb, zástupce ředitele Gymnázia Jaroslava Heyrovského, Praha 5.

Vážený pane inženýre, občané naší městské části od března tohoto roku prožili a stále ještě prožívají nelehké období v souvislosti s onemocněním COVID - 19. Museli se vypořádat s řadou omezujících opatření od zákazu volného pohybu, zákazu vycestování do zahraničí, počátečního nedostatku ochranných pomůcek po uzavření škol, školek, hřišť, sportovišť a dalších restriktivních opatření, které přijala Vláda ČR s cílem zabránit šíření viru v populaci. Před Úřadem městské části Praha 11 vyvstal nelehký úkol a to splnit všechna opatření nouzového stavu vyhlášeného Vládou ČR v podmínkách naší městské části s hlavním cílem v maximální možné míře ochránit zdraví našich obyvatel. Prioritní skupinou pro nás byli klienti domovů seniorů, domovů s pečovatelskou službou, handicapovaní, senioři nad 65 roků a osaměle žijící senioři. Vážený pane inženýre, všechny úkoly, které naší městské části Vláda ČR vyhlášením nouzového stavu nařídila, jsme splnili se ctí a velice si vážím pomoci strážníků Městské policie hlavního města Prahy - konkrétně OŘ MP Praha 11 při kontrole dodržování přijatých opatření a při dohledu nad bezpečností osob a ochranou majetku v této mimořádné době, která byla pro naši práci velkým přínosem. Velké díky patří zejména řediteli OŘ MP Praha 11 panu Bc. Petru Schejbalovi, DiS., za jeho pravidelnou účast na jednáních krizového štábu i všem jeho lidem na našem obvodním ředitelství. Proto, prosím, přijměte moje osobní pozvání na společné setkání v Chodovské tvrzi dne 22. 6. 2020 od 15.00 hodin, kde Vám chci ještě jednou veřejně poděkovat za spolupráci a  nezištnou pomoc. Ještě jednou děkuji všem za příkladnou spolupráci a součinnost, a těším se na společné setkání. S pozdravem Jiří Dohnal, starosta MČ Praha 11.

Dobrý den, včera 12. 6. mezi 21. a 22. hodinou se nám na Vítkově ztratil sedmiletý syn. Dřív, než jsme po neúspěšném hledání začali propadat panice a volat policii, ho vaši strážníci našli, vypátrali na mě telefonní kontakt a zavolali, že ho mají. Jejich profesionalita, ochota a schopnost situaci řešit byla naprosto bezpříkladná, stejně jako všímavost k okolí. Celá jejich práce a komunikace s malým dítětem byla citlivá a vynikající. Předávali mi úplně klidného neuplakaného syna, který se v jejich přítomnosti cítil v naprostém bezpečí. Neznám, bohužel, číslo ani jednoho ze čtyř strážníků, kteří si zaslouží velkou pochvalu, ale to by jistě šlo zjistit ze záznamů. Byl bych rád, aby jejich nadřízení věděli, jak vynikající strážníky mají k dispozici a touto cestou bych jim rád ještě jednou poděkoval. S pozdravem A. B.

Dobrý den, byla jsem jednou z vedoucích stanu na náměstí Míru při  celoplošném testování, které probíhalo 23. 4. - 25. 4. Za celou naši skupinu „Mírák“ bych chtěla poděkovat všem nasazeným policistům. Navzdory chladu i horku a obrovskému množství lidí udrželi  pořádek a umožnili, aby celá akce proběhla v klidu a bez potíží. Také byli vždy připraveni a ochotni pomoci se vším, co jsme potřebovali. Za to vše a mnoho dalšího jim patří obrovský dík od nás všech. Jako poděkování jsme pro ně vytvořili alespoň památeční fotku. Doufáme, že i jim se spolupráce s námi líbila. Za celý tým „Mírák“ děkujeme. M. B. a L. M.

Vážený pane řediteli, rád bych touto cestou poděkoval Vašim lidem, kteří dne 24. 6. 2020 v nočních hodinách řešili rušení nočního klidu v ulici Velvarská v Praze 6 ve firmě Universal Music. Velice oceňuji jejich pomoc a profesionální vyřešení celé situace. Byť byli vulgárně uráženi účastníky firemního večírku, nenechali se vyprovokovat a díky jejich zásahu byl nastolen klid a pořádek. S úctou Mgr. Martin Platz, vedoucí Odboru školství a kultury, Úřad MČ Praha 11.

Dobrý den, chtěl bych alespoň písemně poděkovat panu Tomáši V., jeho ženě a jejich cvičeným psům za ochranu mého zdraví a majetku. Dne 11. 6. 2020 se v nočních hodinách dva lidé vloupali na můj soukromý pozemek, ohrožovali můj majetek a chtěli se vloupat do domu, kde jsme spali. Jelikož státní policie měla delší časový dojezd, napadl mě pan Tomáš V. s jeho cvičeným psem, který má kilometr ode mě dům. Zavolal jsem mu, naštěstí ještě nespal a ihned přijel. Zajistil oba dva lupiče svým profesionálním přístupem a společně se svým cvičeným psem zadrželi pachatele až do příjezdu policie, která si pachatele převzala. Prosím o vyřízení poděkování jemu i jeho  psímu parťákovi, veliký dík takovým statečným lidem jako je on. S přáním pěkného dne D. V., Ledečko.

Vážená paní Seifertová, rád bych Vás požádal, abyste jakýmkoliv způsobem tlumočila poděkování strážníkům MČ Praha 2 od nás, cyklistů respektujících pravidla. Dnes, v pátek 26. 6. v brzkém odpoledni, jsem projížděl na kole po nábřeží do zaměstnání. U Vyšehradského tunelu, kde je povinností cyklisty sesednout z kola, jsem se setkal se strážníky, kteří velmi trpělivě "odchytávali" hříšníky v sedlech jízdního kola, a důrazně (ale slušně) jim vysvětlovali jejich prohřešek. Pokud se to rozkřikne, budu se cítit bezpečněji (často se mi stane, že na úzkém chodníku v tunelu se proti mně vyřítí cyklista velmi nebezpečným způsobem). I v minulých dnech jsem strážníky na nábřeží pravidelně potkával, což jistě přispělo k tomu, že pohyb tudy na kole byl vůbec možný. Zároveň jsem se pánů strážníků zeptal, jaká opatření probíhají pro zlepšení situace na náplavce pod Palackého a Jiráskovým mostem, kde jsem při každém nočním průjezdu ze zaměstnání domů ohrožován skupinami opilých mladých lidí. Dozvěděl jsem se od strážníků dobré zprávy o tom, že problémy na náplavce se ve spolupráci se státní policí stále řeší. Tady zase musím ocenit práci kolegů z Policie ČR, kteří tudy (i za cenu stálých provokací od opilců) v noci stále dokola projíždí a snaží se bavící se lidi usměrňovat. Přesto to bohužel nestačí - při projíždění mě skupiny rozjívenců stále ohrožují: hází po mě kelímky, vbíhají mi s křikem do cesty a pálím se o  jejich cigarety. Ráno na kole projíždím hromadami odpadků a střepů (i když uklízecí čety vždy před sedmou hodinou ráno dělají, co je v jejich silách). Pokud by bylo možné po uzavření restaurací na náplavce nějak regulovat pohyb lidí s lahvemi vína v rukou (např. zákazem konzumace alkoholu v určitých hodinách), bylo by to vynikající. Věřím, že zastupitelé se s tím zkusí nějak vypořádat. Za Váš čas Vám děkuje J. G., občan Prahy 6.

Vážený pane Petře, dovolte mi, abych Vám a Vašim spolupracovníkům po roční přestávce opět poděkovala za velmi příjemnou a užitečnou spolupráci s Vaším útvarem v předchozím školním roce 2018/2019. Přednášky Vašich spolupracovníků považujeme nadále za velmi přínosné především pro naše nejmladší ročníky, jakož i pro mimopražské dívky. Provedené přednášky byly předneseny na profesionální úrovni, přednášející dokázali svým neformálním přístupem zaujmout přítomné studenty a vyvolat v nich aktivní zájem o danou problematiku. Spolupráci s Vámi považujeme nadále za velice užitečnou a přínosnou při zvyšování bezpečnosti dívek v Praze a rády bychom v ní pokračovaly i v dalším školním roce. Proto mi dovolte, abych se s Vámi počátkem září opět spojila s tím, že bychom společně domluvili další konkrétní kroky v novém školním roce. Přeji Vám hodně úspěchů ve Vaší práci, příjemnou letní dovolenou, zdraví a spokojenost v osobním životě. Jana Moníková - vychovatelka DM, Lovosická, Praha 9.

Dobrý den, chtěl bych vám velmi poděkovat za podporu a nedocenitelnou pomoc při tradičním Újezdském koloběhu, který proběhl 25. června. Vaši kolegové, jak z Újezdu nad Lesy, tak z Běchovic, opět významně přispěli k bezpečnému průběhu akce. Děkuji moc, s pozdravem M. L.

Vážený pane řediteli, chtěl bych Vám opožděné poděkovat za pomoc Vašich strážníků z Obvodního ředitelství MP Praha 10 při zajištění organizace přijímacích zkoušek, které proběhly začátkem června. Vzhledem k velkému počtu uchazečů a bezpečnostním opatřením, která před měsícem platila, jsme měli obavy, aby nedošlo k nějakým problémům při příchodu dětí a jejich rodičů, protože v  inkriminovanou dobu bývá před budovou školy velký počet lidí. Vše proběhlo bez problémů, a to i  zásluhou pomoci Vašich pracovníků. Proto mi dovolte, abych Vám ještě jednou za pomoc poděkoval, a do budoucna přeji klidné dny a minimum problémů, které budete muset řešit. S pozdravem Mgr. Miloslav Nápravník, ředitel Gymnázia Omská, Praha 10.

 

Mapa obvodních ředitelství Městské policie hl. m. Prahy