01

Nábor

Chcete se stát pražským strážníkem? Tady najdete všechny potřebné informace.

05

Najdi svého strážníka / vozidlo

Zde můžete najít Vašeho okrskáře, nebo zjitit, zda bylo Vaše vozidlo odtaženo

02

Tiskové zprávy

Přehled tiskových zpráv

06

Změna termínu projednání přestupku

Zde si můžete přeobjednat termín pro projednání přestupku.

03

Pražský strážník

Aktuální číslo a archiv časopisu Pražský strážník

04

Pohledávky

Byla Vám uložena pokuta tzv. na „složenku“ a nejste si jisti, zda jste pokutu v řádném termínu zaplatili?

Akce Jehla 2016

titulka jehla 2016Pražští strážníci kontrolovali dětská hřiště, pískoviště a riziková místa. Celkem našli 105 kusů injekčních stříkaček a jehel.
FOTO + VIDEO 1 + VIDEO 2

V pátek odpoledne byla zakončena dvoudenní celoměstská akce pražských strážníků, která byla zaměřena na sběr injekčních stříkaček a jehel z rizikových míst, prioritně pak z dětských hřišť a pískovišť.

Akce se zúčastnilo bezmála 50 strážníků ze všech městských částí a oddělení prevence kriminality. Takto specificky zaměřená činnost probíhá každý rok začátkem jara v rámci celého území metropole dříve, než se dětská hřiště zaplní. V průběhu roku se pak každý měsíc sběru kontaminovaného materiálu z rizikových míst věnují strážníci z Hlídkového útvaru. Během této celoměstské akce strážníci zkontrolovali celkem 219 míst, bylo nalezeno celkem 105 injekčních stříkaček a injekčních jehel. Jen za první čtvrtletí letošního roku pražští strážníci celkem nalezli bezmála dva a půl tisíce kusů stříkaček a dalšího kontaminovaného materiálu po narkomanech. V uplynulém kalendářním roce 2015 pak bylo celkem nalezeno 16 522 injekčních stříkaček, jehel a dalšího kontaminovaného materiálu.

V případě, že občané někde naleznou nebo zahlédnou tento materiál, žádáme je, aby ho sami z důvodu vlastní bezpečnosti nesbírali, ale neprodleně zavolali na linku tísňového volání „156“ a strážníci městské policie zajistí odborný sběr a jeho následnou likvidaci.


Mapa obvodních ředitelství Městské policie hl. m. Prahy